Scurt Istoric

,,Mai bun este sfârșitul unui lucru decât începutul lui…” Eclesiatul 7:8a

Dumnezeu care este Alfa și Omega cunoaște atât începutul cât și finalitatea fiecărui lucru. Dumnezeu alege uneori lucruri mici neînsemnate pentru un final glorios (Mica 5:2) El nu disprețuiește ziua începuturilor slabe (Zaharia 4:10). Hristos însuși a fost disprețuit, neatractiv și părăsit (Isaia 53:2-3)

Uneori în slăbiciune, în umilință, într-o stare de “anonimat” Dumnezeu est Cel ce se poate proslăvi. Un început modest, care aparent nu promitea firesc nimic, o lucrarea pornită dintr-o dorință sinceră de o apropiere și trăire reală cu Domnul, și binecuvântată în timp cu rod bogat.

Biserica Penticostală nr 5 din Arad, a luat ființă pe strada Socului în anul 1970. Apoi în anul 1975, adunările s-au ținut pe strada Mestecăniș, biserica fiind cunoscuta ca “Biserica de pe Mestecăniș” era izolată, modestă, dar în timp sa dovedit că Domnul a fost implicat în toată lucrarea. Harul lui Dumnezeu a fost vizibil manifestat atât prin creșterea numerică a membrilor, cât și prin obținerea locului din Calea Aurel Vlaicu Nr.121-125 și contruirea actualului locaș de cult. În decursul a ultimilor 25 de ani, aproximativ 1200 de persoane au încheiat legământ cu Domnul în apa botezului. Tot în acești ani peste 1000 de frați și surori au plecat în diaspora.

Actualmente Biserica Penticostală Betel numără 1100 de membri majori și 650 copii aparținători. Mulțumim lui Dumnezeu pentru tot harul arătat în decursul anilor față de noi! Eben-Ezer -până aici Domnul ne-a ajutat!- 1 Samuel 7:12